Yritysten tilinpäätökset kokemuksella Espoossa ja pääkaupunkiseudulla

Ota yhteyttä!

Ati-Kirjanpito laatii yrityksesi tilinpäätöksen tilikauden päätyttyä. Sen perusteella annamme myös verottajalle veroilmoituksen puolestasi. Palvelemme yrityksiä Espoossa ja muualla pääkaupunkiseudulla.

Mitä tilinpäätökseen kuuluu?

Tilinpäätös on laskelma, joka kertoo yrityksen tulot ja varallisuuden. Sen perusteella maksetaan verot, jaetaan voitot tai todetaan tappiot. Yrityksen on tehtävä tilinpäätös aina 12 kuukauden välein ja viimeistään neljän kuukauden kuluttua tilikauden päättymisestä. 

Tilinpäätökseen kuuluu:

  • tuloslaskelma

  • tase

  • liitetiedot

  • luettelo kirjanpitokirjoista ja niiden säilytystavoista

  • luettelo tositteista ja niiden säilytystavoista

  • tilinpäätöspäivän saldovahvistus

  • rahoituslaskelma ja toimintakertomus

  • päiväys sekä allekirjoitus

Lähetämme tilinpäätösluonnoksen etukäteen sinulle tarkistettavaksi ja käymme sen tarkkaan kanssasi läpi. Voit verrata tilinpäätöksen lukuja edellisen tilikauden lukuihin ja suunnitella niiden perusteella tulevaa. Tarvittaessa autamme sinua.

Veroilmoitukset ja muut viranomaisilmoitukset puolestasi

Tarjoamme kattavaa palvelua, joka pitää sisällään myös veroilmoitusten ja muiden viranomaisilmoitusten laatimisen yrityksesi puolesta.

 

Veroilmoitus tulee tehdä yhtiömuodosta riippumatta myös niissä tapauksissa, kun yrityksellä ei ole ollut toimintaa tilikauden aikana. Saamme yrityksen tuloveroilmoituksen tiedot kirjanpidosta ja tilinpäätöksestä.

 

Osakeyhtiölain mukaan jokaisen osakeyhtiön on toimitettava tilinpäätös kaupparekisteriin vuosittain. Näin on toimittava siinäkin tapauksessa, kun yrityksellä ole ollut toimintaa tilikauden aikana. Pienimuotoista toimintaa harjoittavien toiminimiyrittäjien ei sen sijaan tarvitse ilmoittaa tilinpäätöstietoja kaupparekisteriin.

Jätä tilinpäätös alan asiantuntijoiden käsiin

Tilinpäätöksen laatiminen perustuu kirjanpitolakiin ja -asetuksiin sekä useisiin muihin verotukseen vaikuttaviin lakeihin. Sen laatiminen kannattaakin jättää asiantuntijalle. Näin tilinpäätös tulee hoidetuksi oikeaoppisesti sille asetetussa aikataulussa.

 

Tutustu myös kirjanpidon ja palkanlaskennan palveluihimme. Voit kehittää yritystoimintaasi huolettomin mielin, kun annat meidän auttaa sinua. Neuvomme sinua tarvittaessa myös tulkitsemaan talouden tunnuslukuja aikaisempaa tehokkaammin. Ota yhteyttä ja kysy lisää!